15:00

Djurgårdens IF

Referat: Arlanda Jets - Djurgårdens IF

Under lördagen tog Jets emot Djurgården i sin andra hemmamatch för året

Efter förra veckans uppvisning av Jets defense fortsatte Arlandas försvar att leverera, detta tillsammans med att anfallet kunde komma igång tidigare i matchen jämfört med tidigre gjorde att Djurgården hade svårt från första början.

Efter att Jets försvar stoppat Difs anfall i den första driven i matchen tog Arlandas anfall vara på tillfället och gjorde Touchdown under sin första drive. Cristoffer Dessezar sprang rakt upp i mitten på 4e försöket och kunde ta bollen ungefär 40 yards för poäng. Extrapoängen satt och 7-0 stod sig kvarten ut.

I andra kvarten fortsatte Jets att göra poäng genom Dessezar, som först fångade en kort pass för touchdown och sen på sista spelet i första halvlek fånga en lång pass av Viktor Ekberg. Däremellan lyckades Dif med en drive och gjorde deras enda touchdown i matchen. Extrapoängen för alla TDs som gjordes i andra kvarten satt även de, och vi hade alltså 28-7 till Jets i halvtid.

I andra halvlek forstatte Arlandas försvar att dominera matchen, och Dif kunde inte hitta på något som Jets inte kunde stoppa. Jets försvar levererade även den här matchen ett par interceptions och sacks.

På den anfallande sidan av bollen gjorde Arlanda en snabb TD i den tredje kvarten, återigen genom ett springspel av Dessezar. Extrapoänget satt och när vi gick in i den fjärde kvarten stod det 35-7. När det sedan var ungefär 6 minuter kvar av matchen tog Jets vara på en offside från Difs d-line och under det nästkommande "free play" kunde Ekberg passa Jonathan Wittberg som gjorde matchens sista TD. Extrapoänget satt, och Arlanda var därför i ledning med 35 poäng. I och med detta trädde "Mercy Rule" i kraft och klockan rullade på.

Dif hann med ett anfallförsök till, men som stoppades och under Arlandas nästkommande drive rann tiden ut och matchen tog slut. Slutresultatet blev alltså 42-7.

Nu är det två veckor till nästa match då Jets möter Djurgården igen, då på bortaplan.

Poäng: Cristoffer Dessezar (30), Jonathan Wittberg (12)